دانشگاه تهران رتبه اول تولید علم در ISC را دارد

برچسب: , , ,

producesci

منتشر شده در آذر ۲۷, ۱۳۹۲ با ۰ دیدگاه

به گزارش لیزنا، دکتر جعفر مهراد رئیس مرکز منطقه ای و سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با بیان اینکه انتشارات علمی در سال های اخیر در راستای انجام پژوهش های متعدد و گسترده در رشته های گوناگون دانشگاهی به شدت افزایش یافته است گفت: حجم انتشارات از یک طرف و سنجش کیفیت عملکرد از طرف دیگر، بررسی انتشارات علمی را از سوی نظام های استنادی ضروری و اجتناب ناپذیر کرده است. وی ادامه داد: نظام های استنادی با بکارگیری روش های علم سنجی و کتاب سنجی نسبت به ارزیابی عملکرد دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی جهت شناسایی برترین ها و ایجاد انگیزه در پدیدآورندگان انتشارات علمی اقدام می کند.

وی گفت: اکنون در هفته پژوهش و فناوری قرار داریم. گزارش برترین عملکردهای پژوهشی در این هفته آثار مثبت و موثری بر سازمان های علمی و تحقیقاتی خواهد داشت.

چهره ماندگار علمی گفت: تعداد مقالات فارسی ISC که در مجلات مصوب کمیسیون نشریات معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چاپ و منتشر می شود در سال ۱۳۹۰تعداد ۳۲۰۷۹ مقاله بود. این رقم در سال ۱۳۹۱ به ۲۹۴۳۳ مقاله رسیده است. البته این رقم با تکمیل شماره های مختلف مجلات در ماه های آتی افزایش خواهد یافت.

سرپرست ISC گفت: بر اساس تولیدات علمی در قالب مقالات تحقیقاتی ثبت و نمایه سازی شده در ISC دانشگاه تهران در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱تعداد ۱۹۶۹۰  مقاله تولید کرده و در مکان اول قرار دارد. تعداد مجموعه مقالات همایش های ثبت شده از دانشگاه تهران در  ISC، ۸۰۳۳ مقاله است. بدین ترتیب دانشگاه تهران بر روی هم ۲۷۷۲۳ مقاله تولید کرده است.

وی ادامه داد: رتبه دوم از نظر تولید علم در ISC به دانشگاه تربیت مدرس تعلق دارد. این دانشگاه با ترکیب مجموعه مقالات علمی و مجموعه مقالات همایش ها تعداد ۱۶۴۶۵ مقاله تولید کرده که ۱۱۳۲۵ مقاله در نشریات علمی معتبر و ۵۱۴۰ مقاله در مجموعه مقالات همایش ها منتشر نموده است.

وی همچنین گفت: دانشگاه فردوسی مشهد رتبه سوم تولید علم ISC را در اختیار دارد. تعداد مقالات منتشر شده در مجلات ۵۲۹۲ مقاله و تعداد مقالات منتشر شده در همایش ها ۲۳۱۵ مقاله است. مجموع مقالات علمی و مقالات منتشر شده همایش ها بر رویهم ۷۶۰۷ مدرک می باشد.

دکتر جعفر مهراد گفت: دانشگاه اصفهان که در جایگاه ۴ تولید علم ISC نشسته است، در همین بازه زمانی موفق به تولید ۵۸۲۳ مدرک شده است. سهم تعداد مقالات این دانشگاه ۴۲۹۵ و تعداد مقالات آن در مجموعه مقالات همایش ها ۱۵۲۸ مقاله می باشد.

وی در ادامه بررسی جایگاه دانشگاه ها گفت: رتبه پنجم به دانشگاه شیراز تعلق دارد. تعداد مقالات دانشگاه شیراز ۴۰۹۹ و تعداد مقالات همایش ها ۲۴۵۹ مقاله است. مجموع مقالات علمی و مقاله های همایش های دانشگاه شیراز ۶۵۵۸ مقاله می باشد.

دکتر مهراد ادامه داد: دانشگاه های شهید بهشتی، علامه طباطبایی، تبریز، شهید چمران اهواز و صنعتی اصفهان به ترتیب با تولید ۳۶۹۱ مقاله، ۳۵۸۵ مقاله، ۲۶۶۹ مقاله، ۲۵۵۲ مقاله و ۱۸۸۴ مقاله علمی در مجلات معتبر رتبه های ۶ تا ۱۰ را به خود اختصاص داده اند.

وی در پایان اظهارات خود یادآور شد: لازم است به این نکته با اهمیت توجه کنیم رتبه ی دانشگاه ها که بر اساس تولید علم در ISC گزارش شد مربوط به سهم انتشارات علمی دانشگاه های یاد شده به زبان فارسی است. به طور طبیعی هم دانشگاه های یاد شده و هم دانشگاه های دیگر به ویژه دانشگاه های صنعتی و پزشکی بخش مهمی از انتشارات خود را به زبان انگلیسی در مجلات معتبر بین المللی چاپ می کنند که جایگاه این دانشگاه ها از این نظر رفیع و در خور توجه است.

هم‌اکنون دیدگاهی در دانشگاه تهران رتبه اول تولید علم در ISC را دارد وجود ندارد. شاید دوست داشته باشید برای خود را بیافزایید؟