دانشمندان برتر علوم کشاورزی در پایگاه ISC معرفی شدند

برچسب: , ,

dr.mehrad6

منتشر شده در مهر ۲۷, ۱۳۹۲ با ۰ دیدگاه

دکتر جعفر مهراد سرپرست ISC با بیان این مطلب به لیزنا، گفت:  استخراج داده ها از ISC برای سال های مختلف در راستای توسعه علمی کشور اکنون از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام امکان پذیر است.  پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  سال های متمادی است که تحلیل های استنادی را انجام می دهد و داده های گرد آوری شده را بر مبنای معیار های علم سنجی ذخیره و بازیابی می کند.

رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری اظهار داشت: دانشمندان برتر رشته علوم کشاورزی شامل آن دسته از دانشمندان کشور است که مقالات تحقیقاتی خود را در مجلات معتبر کشور مصوب کمیسیون نشریات معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چاپ و منتشر می کنند. تعداد این مجلات بر روی هم ۱۰۷عنوان می باشد.

وی گفت: طبق سیاست های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سردبیران نشریات معتبر کشور موظف هستند که بعد از انتشار هر شماره از مجله یک نسخه از آن را از طریق سامانه XML به مرکز منطقه ای و  پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)  ارسال کنند.

مهراد ادامه داد: بدین ترتیب مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری و ISC کامل ترین نشریات کشور را در بر دارد. و به اعتبار کامل بودن مجموعه تحلیل های استنادی صورت گرفته از اعتبار در خور توجهی برخوردار می باشد.

وی تصریح کرد: دکتر مهدی نصیری محلاتی اولین دانشمند برتر علوم کشاورزی در ISC است. این شخصیت علمی در دانشگاه فردوسی مشهد به تدریس و تحقیق اشتغال دارد. رتبه های دوم، سوم، چهارم و پنجم را آقایان دکتر محمدرضا بی همتا از دانشگاه تهران، دکتر علیرضا کوچکی از دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر محمد جعفری از دانشگاه تهران و دکتر حسین ارزانی از دانشگاه تهران در اختیار دارند.

سرپرست ISC یادآور شد: دکتر حسین آذرنیوند و دکتر حسن احمدی موفق به کسب رتبه های ششم و هفتم از دانشگاه تهران شده اند.  دکتر محمد جعفر ملکوتی با کسب رتبه ۸  افتخار بزرگی را برای دانشگاه تربیت مدرس به ارمغان آورده است. رتبه نهم به دکتر محمد مقدم از دانشگاه تبریز تعلق دارد. مجددا، دکتر علی نیکخواه و دکتر عبدالمجید لیاقت از اعضای هیئت علمی و پژوهشگران برجسته دانشگاه تهران رتبه های ۱۰ و ۱۱ را از آن خود کرده اند. رتبه های ۱۲، ۱۳، و ۱۴ به ترتیب به دکتر محمد حسن راشد محصل (دانشگاه فردوسی مشهد)، دکتر افشین سلطانی (دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان) و دکتر پرویز رضوانی مقدم (دانشگاه فردوسی مشهد) تعلق دارد.

وی ادامه داد: دکتر بهمن یزدی صمدی و دکتر محمدرضا نقوی با کسب رتبه های ۱۵و ۱۶ وابسته به دانشگاه تهران، دکتر احمد نظامی با کسب رتبه ۱۷ از دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر داریوش مظاهری با رتبه ۱۸ از دانشگاه تهران و دکتر عزیزالله علیزاده و دکتر محمد کافی به ترتیب با رتبه های ۱۹ و۲۰ از دانشگاه های تربیت مدرس و فردوسی مشهد بر اساس معیارهای ISC، برجسته ترین دانشمندان علوم کشاورزی شناخته شده اند.

مهراد گفت: از مجموع تعداد بیشماری از دانشگاه های کشور که از قدیم الایام به تاسیس رشته کشاورزی به صورت دانشکده یا گروه علوم کشاورزی اقدام کرده اند، در بین ۲۰ دانشگاه معرفی شده تنها شش دانشگاه در تولید علم در رشته کشاورزی بیش از سایر دانشگاه ها سهم داشته اند.

وی ادامه داد: دانشگاه تهران با ۱۰ دانشمند، دانشگاه فردوسی مشهد با ۶ دانشمند، دانشگاه تربیت مدرس با دو دانشمند و دانشگاه های تبریز و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان هر کدام با یک دانشمند نسبت به سایر دانشگاه ها برجسته تر هستند.

وی در پایان این مصاحبه گفت مایلم به این نکته نیز اشاره کنم که آنچه در بالا در معرفی دانشمندان برتر ISC در رشته علوم کشاورزی بیان شد تنها مربوط به بخش فارسی مطالعات دانشمندان در دانشگاه های کشور است. می دانیم که بخش مهم دیگری از مطالعات دانشمندان کشور، انتشارات خود را به زبان انگلیسی و در نشریات معتبر بین المللی چاپ و منتشر می کنند. در این معرفی سهم مطالعات انگلیسی مورد توجه نبود.

هم‌اکنون دیدگاهی در دانشمندان برتر علوم کشاورزی در پایگاه ISC معرفی شدند وجود ندارد. شاید دوست داشته باشید برای خود را بیافزایید؟