اولین دانش آموخته ایرانی دکترای کتابداری درگذشت

برچسب: , , , ,

sharifi

منتشر شده در شهریور ۰۴, ۱۳۹۲ با ۰ دیدگاه

به گزارش لیزنا، دکتر ناصر شریفی، اولین دانش آموخته ایرانی دکترای کتابداری ۲۳ آگوست ۲۰۱۳ برابر با جمعه اول شهریور ۱۳۹۲ درگذشت.

دکتر ناصر شریفی (Nasser Sharify) استاد بازنشسته کتابداری آمریکا، مدت زیادی رئیس مدرسه کتابداری در مؤسسه پرات (Pratt Institute) در نیویورک بوده است و انجمن کتابداری آمریکا از او به خاطر خدماتش به کتابداری آن کشور قدردانی کرد. دکتر شریفی خدمات زیادی به کتابداری آمریکا کرده است و به همین دلیل جوایز زیادی را کسب کرده است.

دکتر شریفی مرکز بین المللی اطلاعات کتابداری (International Library Information Center) را بنیان نهاد و مدیر آن بود و یکی از اولین کتابدارانی بود که در آمریکا به تدریس مباحث  بین المللی کتابداری پرداخت. شریفی به عنوان مشاور یونسکو برای دولت مراکش کار کرد و در سال ۱۹۷۳ اولین مدرسه کتابداری و اطلاع شناسی را در مراکش بنیان نهاد. وی همچنین در طراحی شرح دروس دوره کارشناسی ارشد کتابداری در پنج دانشگاه ایران و در طراحی شبکه اطلاع رسانی ایران مشارکت داشته است.

وی آثار زیادی در حوزه کتابداری نوشته است و به ویژه در مورد نحوه فهرستنویسی آثار فارسی زبان در کتابخانه­‌های آمریکا مقاله های زیادی نوشته است. دکتر شریفی به عنوان یک نویسنده و مشاور، در کشورهای افغانستان، مصر، هند، عراق، لبنان، پاکستان، سوریه و ترکیه سخنرانی داشته و در نظام اطلاع­رسانی آنها مشارکت کرده است. دکتر ناصر شریفی همچنین یکی از دوستان صمیمی یوجین گارفیلد بوده است.

هم‌اکنون دیدگاهی در اولین دانش آموخته ایرانی دکترای کتابداری درگذشت وجود ندارد. شاید دوست داشته باشید برای خود را بیافزایید؟