آشنایی با رشته علم اطلاعات و دانش شناسی

677e239e7fb545732073c0f712614b85

منتشر شده در مرداد ۱۹, ۱۳۹۲ با ۵ دیدگاه

رشته علم اطلاعات و دانش شناسی

امروزه با سرعت گرفتن حرکت به سمت جامعه دانشی، اهمیت اطلاعات و دانش بیش از پیش آشکار شده است. ظهور پسوند دانش برای مفاهیمی مانند جامعه، اقتصاد، توسعه و نظایر آن به خوبی نشان دهنده این است که امروزه دانش و دانایی نقش اساسی در جامعه دارد. در این میان قشری از کارکنان با عنوان کارکنان دانشی با لقب یقه طلایی ها به انواع کارکنان قبلی (یقه سفید و یقه آبی) اضافه شده است که نقش مهمی در حرکت جامعه به دانایی محوری ایفا می کنند.یکی از مهم ترین قشر از متخصصان که نقش تعیین کننده ای در جوامع دانشی ایفا می کنند، متخصصان اطلاعات و دانش شناسان هستند. این متخصصان با مطالعه ماهیت اطلاعات و دانش و تدوین مکانیزم هایی برای گردآوری، سازماندهی، اشاعه و مدیریت آن زمینه را برای پویایی جریان دانش در جامعه (اعم از سازمان ها و کل جامعه) فراهم می سازند. از این رو رشته علم اطلاعات و دانش شناسی به عنوان رشته ای که ماهیت و کاربردهای اطلاعات را مطالعه می کند یکی از مهم ترین رشته های دانشگاهی به حساب می آید.

شرایط ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و رشته های موجود برای ادامه تحصیل:

در حال حاضر رشته کتابداری و اطلاع رسانی در ۲ گرایش پزشکی وغیر پزشکی در دانشگاههای ایران تدریس می شود.رشته کتابداری پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی و رشته کتابداری غیر پزشکی در دانشگاه های سراسری، آزاد اسلامی و پیام نور به صورت علمی و با گرایش های مختلف از جمله مطالعات آرشیوی، اطلاع رسانی، کتابخانه های دانشگاهی و …تدریس می شود. همچنین امکان ادامه تحصیل در این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای ایران وجود دارد.

مشاغل وحوزه فعالیت هایی که فارغ التحصیلان این رشته پس از فراغت از تحصیل می توانند احراز نمایند:

گسترش و تنوع حوزه های کاری و تحقیقاتی در این رشته مدیون ظهور و حضور رایانه در دنیای ارتباطات و کتابخانه ها می باشد. متخصص کتابداری و اطلاع رسانی با کسب توانمندی های عصر اطلاعات ، دنیای دانش را در سیتره خود قرار می دهد و آن را مدیریت می کند.

فارغ التحصیلان این رشته علاوه بر کتابخانه های آموزشی ، عمومی، دانشگاهی و تخصصی در مراکز پژوهشی وسازمان های دولتی و غیر دولتی ، مراکز آرشیو و اطلاع رسانی (اعم از آرشیو فیلم، عکس ، نقشه،پوستر، اسلاید ، ویدیو ، نوار صدا ، صفحه واسناد و مدارک و… )، مراکز اسناد و مدارک و موزه ها می توانند در حوزه اطلاع رسانی، طراحی وب سایتها و وبلاگ ها مشغول به کار شوند.

۵ دیدگاه

هم‌اکنون ۵ دیدگاه در آشنایی با رشته علم اطلاعات و دانش شناسی وجود دارد. شاید دوست داشته باشید برای خود را بیافزایید؟

1. ممنون از اطلاعاتی که در اختیار دیگران گذاشتین! من میخواستم بدونم آیا در این رشته هم امکان تغییر رشته به مدیریت های دیگه هست؟

2. به نظر من عصر حاضر نیاز مبرم به مدیرت اطلاعات دارد تا از عهده باران اطلاعاتی موجود برآید

3. رشته علم اطلاعات و دانش شناسی در ایران جا نیفتاده من دانشجوی فوق لیسانس همین رشته گرایش مدیریت اطلاعات هستم با توجه به سنگینی مطالب و کارهای عملی زیاد هیچ ارگانی اهمیت به این رشته نمیدهد و من هنوز بیکار و در جستجوی کار و تبلیغ رشته خود در مراکز مختلف هستم و با دستمزد خیلی کم برای فوق لیسانس این رشته را دست کم و کاری اضافی در سازمانها میدانند واقعا در ایران درس خواندن هیچ ارزشی ندارد بجز خرج اضافی

4. ممنون از اطلاع رسانی شما.امیدوارم موفق باشید.من در حال حاضر نیاز مبرمی به این اطلاعات داشتم

5. برای قبولی دراین رشته دردانشگاه تهران یا بقیه ی دانشگاه های معتبر چه رتبه ای لازم است ؟ خواهشمندم پاسخ دهید